ONZICHTBARE BEUGEL – RECHTE TANDEN ZONDER DAT IEMAND HET ZIET

RECHTE TANDEN ZONDER DAT IEMAND HET ZIET

De afgelopen tien jaar hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden binnen de orthodontie. De belangstelling voor rechte tanden is sterk toegenomen onder volwassenen, maar rondlopen met slotjes op de tanden willen vele volwassenen niet. Tegenwoordig hoeft dat ook niet meer en kunnen tanden worden recht gezet met doorzichtige hoesjes (aligners), waardoor niemand ziet dat je een beugel draagt. De aligners verplaatsen heel geleidelijk je tanden naar de ideale positie. En in een 3d-simulatie kun je vooraf al zien wat het eindresultaat zal gaan worden. De aligners draag je steeds twee weken en wisselt ze dan om voor een nieuw setje. Omdat je dat voor een groot deel zelf kunt doen, hoef je niet zo vaak op controle te komen. Er zijn verschillende fabrikanten die deze aligners maken, maar ’s werelds meest bekende fabrikant is Invisalign. Al meer dan 3 miljoen mensen gingen u voor met een Invisalign behandeling, waardoor de techniek zeer ver ontwikkeld is. Hierdoor is een Invisalign behandeling erg voorspelbaar en staat garant voor succes!

GEBIT MAKKELIJK SCHOON TE HOUDEN MET ALIGNERS

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebit makkelijker is schoon te houden bij een beugelbehandeling met aligners dan bij een beugelbehandeling met slotjes op de tanden. Onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz includeerden in een eerste gerandomiseerde studie 100 patiënten, waarvan de ene helft voor zes maanden een vaste beugel kreeg en de andere helft aligners. Beide groepen vertoonden een verandering in mondgezondheid  tijdens de behandeling, maar in de groep met aligners was het tandvlees na zes maanden een stuk gezonder dan bij de groep met een slotjes beugel.

BEHANDELPROCES

Tijdens het eerste consult wordt u geïnformeerd over de verschillende behandelopties en het te verwachten resultaat. Indien u er dan voor kiest om het traject in te gaan zal er aanvullende informatie worden verzameld (foto’s, röntgenfoto’s, gebitsafdrukken). Aan de hand van deze aanvullende gegevens worden verschillende analyses uitgevoerd om een definitief behandelplan op te stellen. U komt dan nog een keer bij ons terug om samen de foto’s, röntgenfoto’s en gebitsmodellen te bekijken, waarbij u volledig op de hoogte wordt gebracht van de huidige staat van uw gebit. Hierna worden er nieuwe afdrukken genomen van uw gebit met een speciaal silicone afdrukmateriaal. Deze afdrukken worden per vliegtuig verstuurd naar Invisalign, waarna uw beugel binnen 6 weken klaar ligt bij ons in de praktijk. Alvorens de beugel dan geplaatst wordt, krijgt u eerst op een video alvast  het eindresultaat te zien.

KOSTEN

De totale kosten van een Invisalign behandeling liggen tussen de €1500 en €3500.
Deze kosten zijn opgebouwd uit twee onderdelen; 1. het honorarium van de orthodontist en 2. de techniekkosten. Het honorarium van de orthodontist is wettelijk vastgelegd en is bij elke orthodontist hetzelfde. De techniekkosten worden bepaald door Invisaling en worden 1 op 1 naar u doorberekend. De techniekkosten worden bepaald aan de hand van het aantal aligners dat noodzakelijk is om tot het eindresultaat te komen.

BLOG Orthodontist Matthew Wiranto