Plaatsen van de onzichtbare Invisalign beugel

De Invisalign beugel.

De Invisalign-behandeling is een bijna onzichtbare behandeling om tanden recht te zetten. Met behulp van 3D planning en software wordt er een simulatie gemaakt. Deze simulatie laat van begin tot eind zien hoe de tanden zullen verplaatsen met de doorzichtige hoesjes genaamd aligners. Daarna wordt de eerste reeks doorzichtige aligners speciaal voor jou gemaakt om de tanden te verschuiven.

Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor u deze zelf kunt vervangen door de volgende in de reeks. Dit brengt u telkens een stapje dichterbij de vooropgestelde eindpositie. Invisalign-aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. Invisalign kan niet alleen de mate van de beweging controleren die elke aligner levert, maar ook de timing hiervan. In elke fase zullen bepaalde tanden bewegen. Dit zorgt voor een efficiënt krachtleveringssysteem en een soepel verloop van de behandeling. De behandelduur is afhankelijk van jouw behoeften en wensen en wordt bepaald door de orthodontist.

Aan de Invisalign beugel zitten uiteraard ook voordelen.

  1. Invisalign-aligners zijn vrijwel onzichtbaar en bijna niemand zal zien dat je ze draagt.
  2. Omdat Invisalign-aligners uitneembaar zijn, kunt u eten en drinken wat u wilt tijdens de behandeling, door uw aligners simpelweg uit uw mond te verwijderen. U kunt de aligners ook verwijderen om uw tanden te poetsen en te flossen zoals u dat normaal doet voor een optimale mondhygiëne.
  3. In tegenstelling tot de traditionele vaste beugels zijn er geen metalen plaatjes of draden. Dit betekent dat uw Invisalign-provider meestal minder tijd nodig heeft voor aanpassingen.
  4. Uiteindelijk kunt u met het Invisalign-systeem uw virtuele resultaten en behandelingsplan al zien voor de behandeling start, zo kunt u zien hoe uw toekomstige lach eruitziet na de behandeling.

Bent u benieuwd of een Invisalign beugel bij u past? Kom langs voor een eerste consult met de orthodontist om te kijken of uw gebit in aanmerking komt voor deze behandelmethode.
Klik hier om u in te schrijven.