Autotransplantatie

Bij ons kunt u terecht voor een autotransplantatie behandeling. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

Een autotransplantatie behandeling

Bij een autotransplantatie wordt een tand of kies uit het eigen gebit verplaatst naar de plek waar iets ontbreekt. De verplaatste tand of kies leeft verder op zijn nieuwe plek. Daardoor ontstaan een levende en flexibele verbinding met het kaakbot en kan het gebit zich op een natuurlijke wijze verder ontwikkelen.

Autotransplantatie kan zowel bij kinderen als volwassenen worden toegepast. Bij jongeren tot ongeveer 12 jaar dient er enkel orthodontisch behandeld te worden. Bij (jong)volwassenen dient er tevens voor de autotransplantatie een wortelkanaalbehandeling plaats te vinden.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer kiest men voor autotransplantatie?

Een autotransplantatie is het verplaatsen van een gebitselement van één plek in de mond naar een ander gebied. Bijvoorbeeld een kies uit de bovenkaak naar een plaats in de onderkaak waar een kies ontbreekt.

Het komt regelmatig voor dat een tand of kies niet is aangelegd. Het meeste komt dit voor bij de kleine kiezen in de onderkaak. In plaats van de open ruimte te sluiten met een vaste beugel of op latere leeftijd een implantaat te plaatsen kan de orthodontist er ook voor kiezen om de chirurg een kleine kies van de bovenkaak naar de onderkaak te laten transplanteren. Dit maakt de orthodontische behandeling eenvoudiger en sneller en geeft doorgaans een zeer fraai resultaat. Tegenwoordig wordt ook vaker gebruik gemaakt van transplantatie van een kleine kies naar de plaats van een boventand wanneer deze verloren is gegaan door een trauma.

Autotransplantatie Team Twente is een initiatief van orthodontist Matthew Wiranto, kijk voor meer informatie op https://autotransplantatietwente.nl.

autotransplantatie
Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.