Plaatbeugel

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met een plaatbeugel. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

De plaatbeugel behandeling

Een plaatbeugel bestaat uit een uitneembare, kunsthars verhemelteplaat waaraan metalen draaddelen zijn bevestigd. Sommige van die draaddelen zorgen ervoor dat de beugel stevig rond je gebit blijft zitten (ankers). Andere draaddelen hebben een verende werking en duwen met kleine krachten tegen je tanden. Deze zorgen ervoor dat je tanden rechter gaan staan. In sommige plaatbeugels zit in het midden een schroef, daarmee kunnen we je bovenkaak breder maken. Met een plaatbeugel kunnen we heel veel verschillende afwijkingen aan je gebit en kaken behandelen. Meestal krijg je een plaatbeugel aan het begin van je behandeling, maar het komt ook wel eens voor dat je later in de beugelbehandeling nog een plaatbeugel krijgt. Elke plaatbeugel wordt speciaal op maat gemaakt, passend bij jouw gebit.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer draag je een plaatbeugel?

plaatbeugel

Een plaatbeugel schoonhouden

Poets de beugel minimaal twee keer per dag met een zachte tandenborstel en wat tandpasta. Pas wel op dat je de veertjes niet verbuigt. Heb je een laag met aanslag in de beugel dan kun je de beugel in azijn of steradent leggen, spoel de beugel na de tijd goed af. Op de momenten dat je de beugel niet in hebt, berg je hem op in het doosje dat je erbij hebt gekregen. Stop hem niet los in je zak, dat is niet hygiënisch en vergroot het risico dat de beugel kapot gaat.

Instructievideo plaatbeugel

Wat is een plaatbeugel, wanneer draag je de plaatbeugel, hoe houd je de plaatbeugel schoon en wat te doen bij pijnklachten. Bekijk onze instructievideo over de plaatbeugel.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.