ONZICHTBARE BEUGEL – INVISALIGN

ONZICHTBARE BEUGEL – INVISALIGN

Wilt u iets laten doen aan de stand van uw tanden, maar het liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan is de doorzichtige Invisalign-beugel wellicht iets voor u. Hiermee werkt u naar een mooie glimlach toe, met behulp van ultradunne, doorzichtige hoesjes ofwel aligners om de tanden. Deze aligners vervangt u om de 10 dagen tot twee weken voor een nieuwe. Telkens als u een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal uw gebit geleidelijk – stapje per stapje, week na week – verschuiven naar de gewenste positie. In tegenstelling tot de traditionele slotjesbeugel wordt er bij de Invisalign-beugel gebruik gemaakt van zeer geavanceerde software voor een volledig digitale behandelplanning. Deze software stelt ons in staat om vooraf het eindresultaat aan u te kunnen laten zien. De afgelopen jaren hebben er vele ontwikkelingen plaatsgevonden binnen deze techniek, waardoor het tegenwoordig mogelijk is om grote afwijkingen te behandelen. Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen mensen behandeld met een Invisalign beugel.

GEMAKKELIJK EN COMFORTABEL
Een Invisalign behandeling past simpel en makkelijk in uw dagelijks leven, zonder dit overhoop te gooien. De aligners zijn doorzichtig en vallen nauwelijks op wanneer u ze draagt. Ook zijn er zijn geen metalen slotjes of draden, daardoor heeft u geen last van mogelijke mondirritaties. De aligners zijn comfortabel om te dragen en worden uitgenomen om te eten, te drinken of de tanden te poetsen en te flossen. Een goede mondhygiëne is hierbij dus gewaarborgd. Bij een belangrijke afspraak kunt u de aligners desgewenst voor een korte tijd uitnemen.

VOOR JONG EN OUD
Zowel kinderen als volwassenen komen in aanmerking voor een Invisalign behandeling. Voor kinderen is er de speciale Invisalign Teen behandeling, innovaties binnen de Invisalign Teen techniek hebben ervoor gezorgd dat het mogelijk is om met een Invisalign behandeling zelfs een overbeet te behandelen bij kinderen.

WERKWIJZE
Het aanmeten van een Invisalign beugel vereist 4 stappen. U bent slechts 4 stappen verwijderd van een mooie glimlach!
1. Consult met de orthodontist; hierbij zal de orthodontist beoordelen of uw gebitssituatie in aanmerking komt voor een Invisalign behandeling.
2. Verzamelen van aanvullende gegevens; het maken van foto’s, röntgenfoto’s en een digitale scan van uw gebit met een mondscanner.
3. Bespreking van het behandelplan + Clincheck; een uitgebreide analyse van uw huidige gebitssituatie en de verschillende behandelopties, waarbij u vooraf het eindresultaat te zien krijgt.
4. Plaatsen Invisalign beugel; de beugel wordt geplaatst, waarbij u ook een uitgebreide instructie krijgt.

KOSTEN
De kosten voor een Invisalign behandeling zijn sterk afhankelijk van uw gebitssituatie. Hoe ernstiger de afwijking, hoe hoger de kosten. U moet er rekening mee houden dat de totale kosten voor een Invisalign behandeling tussen de 2000-3500 euro liggen.

BEHANDELEND ORTHODONTIST
Orthodontist Matthew Wiranto is een gecertificeerde Invisalign en Invisalign Teen behandelaar/provider. Middels masterclasses in binnen- en buitenland blijft hij continue op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken binnen de Invisalign behandelingen.

Invisalign