Hyrax

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met een hyrax. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

De hyrax behandeling

Een Hyrax wordt gebruikt om je bovenkaak te verbreden. Na de behandeling sluiten de boven- en onderkaak beter op elkaar aan. Er ontstaat meer ruimte in je mond, waardoor het trekken van tanden en kiezen soms voorkomen kan worden. Met een sleuteltje word de schroef aangedraaid, hierdoor wordt de beugel verbreed. Doordat de bovenkaak wordt verbreed, ontstaat er een spleet tussen de voortanden. De spleet wordt later gecorrigeerd.

De Hyrax zit vastgelijmd aan de kiezen in de bovenkaak. De beugel laat voldoende mondopening toe waardoor je ermee kunt eten, praten en sporten.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer draag je een hyrax?

Een hyrax schoonhouden

Je kunt de beugel goed schoon houden door minimaal drie keer per dag te poetsen en daarbij een rager te gebruiken om onder de beugel het gehemelte te kunnen reinigen.
Hyrax

Instructievideo Hyrax beugel

Wat is een Hyrax, wat doet een Hyrax, hoe moet je aandraaien, hoe houd je de beugel schoon en wat te doen bij pijnklachten. Bekijk hier onze instructievideo over de Hyrax.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.