Slotjesbeugel

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met een slotjesbeugel. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

De slotjesbeugel behandeling

Wij bieden behandelingen met een slotjesbeugel aan voor volwassenen en uiteraard kinderen. u heeft bij ons de keuze uit een normale slotjesbeugel of een keramische slotjesbeugel.

Wilt u weten welke slotjesbeugel en behandeling het beste voor u is? Maak dan een afspraak voor een gratis online consult of neem telefonisch contact met ons op.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

De slotjesbeugel

Een vaste beugel, ook wel slotjesbeugel genoemd, zet uw tanden en kiezen recht. Dit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor uw gezondheid. Met een regelmatig gebit kunt u beter bijten, kauwen en praten. Tanden en kiezen die goed op en in elkaar passen zijn bovendien makkelijker te reinigen en vertonen minder slijtage.

De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) en speciaal voorgevormde draden. Na vier tot zes weken is het draad uitgewerkt, u krijgt dan een dikker draad. Deze draad brengt steeds meer informatie uit de brackets over op de tanden, totdat de maximale dikte van de draden bereikt is.

Soms maken wij gebruik van elastiekjes. Dit doen wij wanneer de tanden en kiezen van de boven- en onderkaak beter op en in elkaar moeten gaan passen. Draag de elastiekjes precies zoals uitgelegd. Ook het aantal uren per dag is belangrijk. De elastieken worden minimaal ’s ochtends en ’s avonds vervangen.

slotjesbeugel

Keramische slotjesbeugel

Met name volwassenen vinden het natuurlijk prettig dat de beugel zo onzichtbaar mogelijk is. Dit kan door keramische brackets (“witte slotjes”) toe te passen. Wij passen de meest moderne doorzichtige brackets toe. Toch hebben deze hypermoderne brackets nog steeds enkele nadelen ten opzichte van de metalen slotjes. Door de witte kleur vallen ze dan wel minder op dan de metalen brackets. Maar daarentegen zijn ze wel wat kwetsbaarder, kunnen de brackets soms iets verkleuren en ze zijn iets duurder.

Daarom plaatsen wij over het algemeen de “witte slotjes” daar waar zij het meest opvallen dus in de bovenkaak. Op de andere tanden en kiezen worden meestal metalen slotjes geplaatst. Hier valt een beugel veel minder op terwijl dit niet ten koste gaat van de snelheid van de beugelbehandeling en het eindresultaat. Mocht u toch uw volledige gebit met “witte slotjes” behandeld willen hebben dan moet eerst even gekeken worden of daar in het ondergebit wel plaats voor is. Vaak kan het wel maar soms ontbreekt hiervoor de ruimte.

keramische slotjesbeugel

Plaatsen van de slotjesbeugel

Krijg jij binnenkort een slotjesbeugel en ben jij benieuwd hoe de beugel wordt geplaatst? Bekijk deze video en weet precies wat jou straks te wachten staat.

Instructievideo slotjesbeugel

De slotjesbeugel is geplaatst, en nu? In deze video leggen wij jou uit hoe je met de beugel om moet gaan, wat je wel en niet mag eten, hoe je elastieken moet dragen en vertellen wij wat te doen met pijnklachten.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.