Beugel EHBO

Heb je een probleem met je beugel? We helpen je er graag mee

Als er iets mis is met je beugel lossen we het graag voor je op. Hieronder is in het kort beschreven wat in zulke gevallen gedaan kan worden.

Tijdens praktijkuren

Als je een probleem hebt met je beugel, dan is het verstandig om direct telefonisch contact op te nemen met ons. De secretaresse kan je dan eventueel verder helpen of een afspraak voor je maken, zodat het probleem opgelost kan worden.

In het weekend en op vakantie

Als je in het weekend of op vakantie een probleem hebt met je beugel, kun je eerst proberen dit zelf te verhelpen. Hieronder staan enkele tips die je kunnen helpen bij je probleem. Als je op vakantie bent, kun je desnoods een orthodontist of tandarts op je vakantieadres om hulp vragen.

Bij veel pijn

Bij ernstige pijnklachten door de beugel, die je zelf niet kunt verhelpen, kun je altijd naar de praktijk bellen (0546-745720). Volgt u buiten openingstijden de instructie op het bandje op.

Problemen en tips

-Een losse (uitneembare) beugel is kapot of doet pijn.
Laat de beugel uit en maak daarna zo snel mogelijk een afspraak bij ons.

-Er zit bij een vaste beugel een bracket (slotje) los.
Als je last hebt van een loszittende slotje kun je het afdekken met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Je kunt beter stoppen met het dragen van elastiekjes. Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons om het slotje weer vast te laten zetten. Ook als je al een afspraak voor een controle hebt moet je toch even bellen. We kunnen dan extra tijd inplannen voor het plakken van het slotje.

-Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong.
Bedek het prikkende deel van de beugel met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Of probeer het storende stukje draad in te korten met behulp van een nagelschaar of nagelknippertje. Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons om je probleem te laten verhelpen.

-Er zit bij een vaste beugel een ringetje om een kies los.
Het ringetje om de kies, waar de buitenbeugel aan vast gemaakt moet worden, zit los. Laat de buitenbeugel uit. Als je last van het ringetje hebt kun je het eventueel met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom afdekken. Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons om je probleem te laten verhelpen.