Blokbeugel

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met een blokbeugel. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

De blokbeugel behandeling

De blokbeugel is een uitneembare beugel die je overbeet corrigeert, zodat je beter kunt kauwen, praten en je mond kunt sluiten. De blokbeugel wordt gebruikt wanneer de onderkaak te ver naar achteren staat waardoor je een
‘overbeet’ hebt. Na de behandeling sluiten je boven- en onderkaak goed op elkaar aan.

De blokbeugel bestaat uit een soort kunsthars ‘blok’ met een gedeelte voor de bovenkaak en een gedeelte voor de onderkaak. De beugel klemt aan je bovenkaak en stimuleert de groei van de onderkaak naar voren. De blokbeugel kan enkel gebruikt worden bij kinderen en jongeren die in de groeispurt zijn. Als deze groeifase eenmaal voorbij is, is het niet meer mogelijk om de stand van je kaken met een beugel te veranderen.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer draag je een blokbeugel?

Voor het beste resultaat moet de blokbeugel met uitzondering van het eten, drinken, sporten en poetsen gedragen worden. Het is belangrijk dat je de instructies van de assistente goed opvolgt. Hoe meer de beugel gedragen wordt, hoe sneller het gewenste resultaat bereikt kan worden.
blokbeugel

Een blokbeugel schoonhouden

Instructievideo blokbeugel

Bekijk hier onze instructievideo over de blokbeugel.

Poets de beugel minimaal twee keer per dag met handzeep of afwasmiddel (pas wel op dat je de veertjes niet verbuigt). Heb je een laag met aanslag in de beugel dan kun je de beugel in natuurazijn leggen, spoel de beugel daarna goed af. Op de momenten dat je de beugel niet in hebt, berg je hem op in het beugeldoosje dat je erbij hebt gekregen. Stop hem niet los in je zak, dat is niet hygiënisch en vergroot het risico dat de beugel kapot gaat.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.