ONZE PRAKTIJK

Maak kennis met onze praktijk

Het professionele team van Orthodontiepraktijk Almelo doet haar uiterste best om voor de patiënt een gezond gebit en een aantrekkelijke lach te creëren. Een orthodontische behandeling kan, door het rechtzetten van tanden en kiezen, de kans op cariës en tandvleesziekten verkleinen en de kauwfunctie verbeteren. De praktijk is niet alleen gericht op de orthodontische behandeling van kinderen. Ook volwassen patiënten worden behandeld voor gebitsregulatie, van kleine correcties tot uitgebreide gecombineerde orthodontisch-kaakchirurgische behandelingen. Wij helpen jongeren én volwassenen graag aan een mooie lach, waar je je leven lang plezier van hebt!

Hoe maken we dit waar?

  • U wordt behandeld door een echte specialist. Orthodontist Matthew Wiranto heeft in Nederland de 10-jarige opleiding tot orthodontist afgerond en is aangesloten bij de NVvO (Nederlandse Vereniging van Orthodontisten). Tevens maakt Matthew Wiranto deel uit van de schisiswerkgroep Victor Veau en is hij een gecerificeerde Invisalign specialist.
  • Patiënt centraal – In nauwe samenwerking met jou, je tandarts en eventuele andere specialisten maken we een behandelplan op maat. Orthodontiebehandelingen voeren we zo efficiënt en effectief mogelijk uit. Bij alles sta jij centraal en dat zie je terug in onze persoonlijke benadering, adviezen en service.
  • Expertise en samenwerking – We streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en blijven kritisch op mogelijke verbeteringen. Waar nodig werken wij samen met de kaakchirurg, de parodontoloog of de logopedist.
  • Modernste technieken – Bij ons kun je behandeld worden met de nieuwste beugels, zoals met keramische brackets (doorzichtige slotjes) of Invisalign (een onzichtbare beugel). Ook bieden wij alternatieven voor de buitenboordbeugel en kunnen wij in veel gevallen voorkomen dat er kiezen getrokken moeten worden.

drs. M.G. Wiranto – Orthodontist

Matthew Wiranto is orthodontist en praktijkeigenaar van Orthodontiepraktijk Almelo. Hij behaalde zijn tandarts diploma aan de Rijksuniversiteit Groningen (2004-2009). Na de studie Tandheelkunde heeft hij de 4-jarige fulltime specialisatie opleiding tot orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen afgerond (2009-2013) en is hij lid van de NVvO (Nederlandse Vereniging van Orthodontisten).

Matthew Wiranto staat ingeschreven in het Orthodontisch Specialisten Register (SRC) als specialist in de Dento-Maxillaire Orthopaedie (orthodontist) en is terug te vinden onder het BIG-registratienummer 19911650202. Iedere orthodontist is dus ook tandarts, maar slechts een beperkt aantal tandartsen is orthodontist. In Nederland zijn dit er ongeveer 275. Het is een echt specialisme. Voor een beugelbehandeling ga je dus naar de orthodontist!