Orthodontie voor volwassenen

“Je bent nooit te oud voor een beugel!”

Orthodontie op latere leeftijd

Tegenwoordig is ongeveer een kwart van de mensen die zich bij ons aanmeldt ouder dan 18 jaar. De afgelopen jaren is onder volwassenen de vraag naar een beugelbehandeling sterk toegenomen. Volwassenen kiezen vaak voor een beugelbehandeling omdat ze ontevreden zijn over de look of feel van hun gebit. De ontwikkelingen die er de afgelopen decennia binnen de orthodontie hebben plaatsgevonden hebben er gelukkig voor gezorgd dat het nooit te laat is om te profiteren van een orthodontische behandeling, waarbij er tegenwoordig ook alternatieven zijn voor de slotjesbeugel. Bij volwassenen kunnen tanden (mits ze gezond zijn) even snel als bij kinderen worden rechtgezet. De behandeling bij volwassenen is net als bij kinderen gericht op een verbetering van de esthetiek en functie. Dit komt de levensduur van het gebit ten goede en zorgt ervoor dat het gebit makkelijker schoon te houden is. Bij volwassenen starten wij in complexere situaties een multidisciplinaire behandeling, waarbij wij samenwerken met andere specialisten binnen de tandheelkunde (kaakchirurg/endodontoloog/implantoloog/parodontoloog), zodat u het beste eindresultaat krijgt. Op zoek naar een beugel voor volwassenen? Neem contact met ons op!

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Onzichtbare beugels voor volwassenen

Voor volwassenen hebben wij speciale behandelmethoden. Eén van de wensen is vaak dat een beugel voor volwassenen niet te veel mag opvallen. Bij Orthodontiepraktijk Almelo kunt u daarom kiezen voor witte keramische slotjes. Deze slotjes vallen veel minder op dan de standaard slotjes beugel. Naast de bekende slotjesbeugel maken wij bij volwassen patiënten steeds vaker gebruik van Invisalign. Deze onzichtbare beugel voor volwassenen is tegenwoordig erg populair. Met deze onzichtbare beugel zal bijna niemand zien dat u uw tanden recht laat zetten. Ook bieden wij mogelijkheden voor een versnelde beugelbehandeling waarbij je soms al in 6 maanden een recht en stralend gebit hebt.

invisalign

Orthodontie voor volwassenen bij Orthodontiepraktijk Almelo

Woont u in de omgeving van Almelo en bent u niet helemaal tevreden over de stand van uw tanden? Dan kunt u bij Orthodontiepraktijk Almelo terecht voor orthodontie voor volwassenen. Samen met u kijken we naar de beste beugelbehandeling voor uw gebit. We zitten gevestigd in het Medisch Centrum Twenthe in Almelo (in de omgeving van Aadorp, Wierden, Borne, Vriezenveen, Hengelo, Enter, Rijssen, Nijverdal, Zenderen, Delden). Maak online een afspraak of kom langs!
Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.