Buitenboordbeugel

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met een buitenboordbeugel. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

De buitenboordbeugel behandeling

Een buitenboordbeugel verplaatst de kiezen in je bovenkaak. Je krijgt meer ruimte in je mond, zodat scheve tanden rechtgezet kunnen worden en je beter kunt kauwen. De beugel remt tevens de groei van de bovenkaak en kan daardoor ook een overbeet corrigeren. Na de behandeling sluiten je boven- en onderkaak goed op elkaar aan. Een buitenboordbeugel is uitneembaar. Bij een buitenboordbeugel worden er metalen ringetjes om de eerste, grote kiezen in de bovenkaak geplaatst.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer draag je een buitenboordbeugel?

buitenboordbeugel

Een buitenboordbeugel schoonhouden

Doe de beugel eerst uit en let erop dat je de metalen ringetjes om je kiezen extra goed poetst. Spoel de beugel regelmatig af met warm water, Ook de uitneembare, metalen delen van de beugel zullen gepoetst moeten worden. De blauwe band kan gewassen worden in de wasmachine, zie hiervoor onze instructie video op onze website.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.