Versnelde orthodontie

Bij ons kunt u terecht voor een versnelde orthodontie behandeling. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

Een versnelde orthodontie behandeling

Bij de versnelde orthodontie behandeling (PAOO, Periodontally Accelerated Osteogenic Orthodontics) wordt gewerkt met wetenschappelijk bewezen technieken. Hierbij wordt de traditionele orthodontie behandeling gecombineerd met een parodontologie behandeling. Met behulp van een kleine chirurgische ingreep kan de orthodontische behandeling soms tot wel vijf keer sneller verlopen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten van de versnelde orthodontie behandeling net zo stabiel zijn als een traditionele orthodontische behandeling.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Zo werkt versnelde orthodontie

De behandeling start met het plaatsen van de vaste (slotjes) beugel. Hierna wordt er tijdens een kleine chirurgische ingreep wat kunstbot geplaatst onder het tandvlees. Het kaakbot is met het toegevoegde kunstbot de eerste weken erg actief. Hierdoor ontstaat er meer bewegingssnelheid voor je tanden en kiezen om met behulp van de vaste beugel in kortere tijd in de geplande positie te gaan staan.

Al na een aantal maanden staan jouw tanden bijna recht. Het kaakbot moet dan nog hard en sterk genoeg worden om de tanden en kiezen op hun plaats te houden. Dit duurt ook ongeveer 3 maanden. Aan het einde van de beugelbehandeling wordt een draadspalk achter de tanden geplaatst om het resultaat vast te houden.

blokbeugel

Zo verloopt een versnelde behandeling

Omdat de behandeling heel snel gaat, moeten we alles optimaal plannen en organiseren. Jouw medewerking is hierbij belangrijk. We maken daarom iedere week een afspraak om het proces goed te kunnen sturen. Er mag absoluut niet gerookt worden tijdens de korte behandelingsduur. Deze en andere afspraken leggen wij van te voren vast.

De behandeling doet geen pijn. De operatie gebeurt onder een plaatselijke verdoving. Het tandvlees kan de eerste dagen wat gevoelig zijn. Zorg ervoor dat je jouw tanden en kiezen goed schoon houdt. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel en ragers.

Bij de versnelde orthodontie behandeling werken wij volgens een speciaal behandelprotocol. Wij houden tijdens de behandeling het proces nauwlettend in de gaten, waardoor we snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is.

Nadat je met de orthodontist hebt besloten dat deze behandelingsaanpak gebruikt kan worden, gebeurt er het volgende:

  • Het plaatsen van de brackets op de tanden en kiezen van de bovenkaak
  • Als je na enkele dagen gewend bent, worden de brackets op de tanden en kiezen van de onderkaak geplaatst
  • Chirurgische ingreep door de kaakchirurg
  • De eerste weken elke week een controle: er worden regelmatig (röntgen)foto’s gemaakt
  • Na een aantal maanden staan de tanden en kiezen recht naast elkaar
  • Hierna nog plusminus 3 maanden wachten op stabiliteit
  • Binnen 6-12 maanden gaat de beugel eruit: er wordt een spalkje geplaatst

Neem contact op met Orthodontiepraktijk Almelo en informeer naar de mogelijkheden voor een versnelde orthodontie behandeling (omgeving Aadorp, Wierden, Borne, Vriezenveen, Hengelo, Enter, Rijssen, Nijverdal, Zenderen en Delden).

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.