Skeletale verankering

Bij ons kunt u ook terecht voor specialistische behandelingen zoals skeletale verankering. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

Een skeletale verankering

Door het plaatsen van botschroeven en botplaatjes worden de mogelijkheden voor het verplaatsen van gebitselementen met behulp van vaste orthodontische apparatuur uitgebreid. Het efficiënt gebruiken van skeletale verankering kan extra-orale verankering (de buitenboordbeugel) vervangen. Een groot aantal mogelijkheden wordt tegenwoordig aangeboden. Schroefjes tussen de wortels en in het gehemelte kunnen de noodzaak voor een prothetische oplossing (implantaat, brug) verminderen.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Wanneer is skeletale verankering nodig?

skeletale verankering botanker-500x375

Absolute verankering

Tot voort kort was absolute verankering onmogelijk. Als er gebruik wordt gemaakt van het bot spreekt men van skeletale verankering. Bij Orthodontiepraktijk Almelo wordt onder andere gebruik gemaakt van het gehemelte als verankeringsplaats. Hierdoor kan bijvoorbeeld een buitenboordbeugel en soms een operatie voorkomen worden. Door gebruik van twee pinnetjes in het gehemelte kan bijvoorbeeld ruimte gemaakt worden in de bovenkaak, maar kan ook een ruimte van een missende kies naar voren gesloten worden.

Extra ruimte in de bovenkaak

Op de twee pinnetjes kan een constructie gemaakt worden (zie afbeelding). Deze methode is een goed alternatief voor de beruchte buitenboordbeugel. Om de pinnetjes te plaatsen moet het gehemelte een klein beetje verdoofd worden. Het plaatsen van de pinnetjes kost ongeveer 10 minuten. Ook bij volwassenen is dit vaak een hele mooie oplossing om extra ruimte te maken in de bovenkaak. Bijkomend voordeel is dat de beugel volledig onzichtbaar is. Nadat de benodigde ruimte gemaakt is, kan met een gewone slotjes verder gegaan worden.

Skeletale verankering
Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.