Gebitsslijtage

Orthodontist Matthew Wiranto is gespecialiseerd in het behandelen van gebitsslijtage. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

Gebitsslijtage behandelen

Niet alleen door cariës (gaatjes), maar ook door (bovenmatige) gebitsslijtage kunnen tanden en kiezen verloren gaan. Binnen de tandheelkunde wordt hier steeds beter naar gekeken en de nadruk opgelegd. De (bovenmatige) slijtage kan o.a. een gevolg zijn van een afwijking in de stand van de tanden en/of kaken, hierdoor is een beugelbehandeling vaak een onderdeel van de behandeling en wordt u door de tandarts naar de orthodontist verwezen. Het behandelen van gebitsslijtage is een multidisciplinaire behandeling tussen de orthodontist en uw tandarts, en in sommige gevallen ook de kaakchirurg. Om de behandeling zo voorspelbaar mogelijk te laten verlopen maakt orthodontist Matthew Wiranto gebruik van de nieuwste 3D technieken en gebitssimulaties. Het is belangrijk om ervan bewust te zijn dat de levensverwachting door de jaren heen is gestegen. De huidige optimistische prognose is dat pasgeborenen gemiddeld zelfs 100 jaar zullen worden. Om behoud van eigen tanden en kiezen tot in het laatste levensjaar op een voorspelbare manier mogelijk te maken is het behandelen van (bovenmatige) slijtage steeds vaker geïndiceerd.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.