invisalign-logo

Invisalign

Wilt u iets laten doen aan de stand van uw tanden, maar het liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan is de doorzichtige beugel van Invisalign wellicht iets voor u. Hiermee werkt u naar een mooie glimlach toe, met behulp van ultradunne, doorzichtige hoesjes ofwel aligners om de tanden. Deze aligners vervangt u om de 10 dagen tot twee weken voor een nieuwe. Telkens als u een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal uw gebit geleidelijk – stapje per stapje, week na week – verschuiven naar de gewenste positie. In tegenstelling tot de traditionele slotjesbeugel wordt er gebruik gemaakt van slimme software voor een volledig persoonlijke en digitale behandelplanning. Deze software stelt ons in staat om vooraf het eindresultaat aan u te kunnen laten zien. De afgelopen jaren hebben er vele ontwikkelingen plaatsgevonden binnen deze techniek, waardoor het tegenwoordig mogelijk is om grote afwijkingen te behandelen. Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen mensen behandeld met deze beugels.

Behandeling met invisalign in 4 stappen

Consult met de orthodontist

Hierbij zal de orthodontist beoordelen of uw gebitssituatie in aanmerking komt voor een Invisalign behandeling.

Verzamelen aanvullende
gegevens

Het maken van foto’s, röntgenfoto’s en een digitale scan van uw gebit met een mondscanner.

Bespreken van het behandelplan + clincheck

Een uitgebreide analyse van uw huidige gebitssituatie en de verschillende behandelopties, waarbij u vooraf het eindresultaat te zien krijgt.

Plaatsen van de invisalign beugel

De beugel wordt geplaatst, waarbij u ook een uitgebreide instructie krijgt.

Clincheck®

Tijdens de tweede afspraak ”verzamelen van de gegevens” wordt er een 3D scan gemaakt van uw gebit. Naar aanleiding van deze scan wordt er door de orthodontist Matthew Wiranto een gepersonaliseerd digitaal behandelplan opgesteld. Met de ClinCheck® software van Invisalign wordt de behandeling vooraf virtueel in het kleinste detail uitgewerkt. Het computermodel berekent de reeks van bewegingen die uw tanden zullen ondergaan. U ziet vooraf hoe uw gebit er op het einde van de behandeling zal uitzien. Vanuit het voorgestelde ClinCheck® model worden uw transparante persoonlijke aligners vervaardigt.

Starten met de behandeling

Tijdens de tweede afspraak heeft u een zogenoemde behandelovereenkomst en een kostenbegroting mee naar huis gekregen. Voordat wij de Invisalign beugel kunnen bestellen, moeten wij deze formulieren getekend weer van u ontvangen. Op het moment dat u heeft aangegeven te willen starten met de Invisalign beugelbehandeling, zult u een brief ontvangen met alle informatie over het plaatsen van de beugel en hoe u het beste kunt omgaan met de beugel. Als u nog vragen heeft, kunt u deze per mail, telefoon, WhatsApp en in de praktijk stellen aan een van onze medewerkers, deze zullen dan een passende oplossing bieden voor uw vraag.

Aligners

De vrijwel onzichtbare aligners zijn gemaakt uit sterk thermoplastisch materiaal van medische kwaliteit, uniek ontwikkeld voor het Invisalign®-systeem. De aligners zijn op maat gemaakt en passen perfect over je tanden.

IPR - ruimte maken tussen de tanden

In sommige gevallen zal de orthodontist ervoor kiezen om ruimte te laten maken tussen uw tanden, dit gebeurt dan om alle tanden in de rij te kunnen zetten, en om de boven- en ondertanden op elkaar te laten passen tijdens het dichtbijten. De ruimtes zullen van tevoren worden berekend door Invisalign en worden gemaakt tijdens een van de controle afspraken.

Attachments

Attachments zijn kleine, tandkleurige lijmbolletjes die op uw tanden worden geplaatst. Deze attachments zijn bedacht door invisalign om extra drukpunten te verkrijgen voor de beugel. Bij iedereen die kiest voor een invisalign behandeling, worden attachments geplaatst. Hoeveel attachments en op welke tanden ze nodig zijn, is afhankelijk va de tandverplaatsing.

Invisalign patiënt

Vanaf het moment dat de invisalign beugel is geplaatst, kunt u uw voortzetting van de behandeling bekijken met de Invisalign app.