Oligodontie

Orthodontist Matthew Wiranto is gespecialiseerd in het behandelen van oligodontie. Lees deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een 1e consult.

Oligodontie behandelen

Oligodontie is het ontbreken van tanden of kiezen, omdat ze niet zijn aangelegd. Het betreft een aangeboren afwijking. De gevolgen van de aandoening zijn afhankelijk van de plaats waar een tand of kies mist en het aantal tanden of kiezen dat ontbreekt. Eén ontbrekende voortand kan erg vervelend zijn, terwijl een ontbrekende kies achterin nauwelijks hoeft op te vallen. Het doel van de behandeling is om een zo compleet mogelijk gebit te maken dat er ‘normaal’ uitziet en waarmee u goed kunt kauwen. Hoe dat doel kan worden bereikt (en hoe goed) is afhankelijk van uw situatie.

In het geval van oligodontie werkt orthodontist Matthew Wiranto nauw samen met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Medisch Spectrum Twente te Enschede.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.