Orthodontie voor kinderen

Orthodontiepraktijk Almelo is gespecialiseerd in orthodontie voor kinderen.

Ideale leeftijd voor een beugel

De ideale leeftijd voor een beugel ligt tussen de 10 en 12 jaar. Nog voordat het melkgebit is uitgewisseld.

Voordat het melkgebit is uitgewisseld is het verstandig om alvast een afspraak te maken. De beste leeftijd voor een afspraak is tussen 10 en 12. Vaak wordt er namelijk eerst gestart met het corrigeren van de kaakstand voordat de tanden recht worden gezet. Daarnaast wordt voor de correctie van de kaakstand soms een uitneembare beugel gebruikt. Deze worden door kinderen voordat ze naar de middelbare school gaan (idealiter in groep 8) vaak beter gedragen.

Afspraak maken?

Boek gratis 1e online consult.

Orthodontie voor kinderen

In enkele gevallen is het noodzakelijk om al op jongere leeftijd met een orthodontische behandeling te starten; als er bijvoorbeeld sprake is van een omgekeerde beet (centenbak) of van een te smalle bovenkaak (kruisbeet).

U kunt ervan uitgaan dat uw tandarts dergelijke problemen op tijd signaleert. Indien u twijfelt kunt u ook zelf een afspraak bij ons maken. Ook zonder een verwijzing van uw tandarts. De orthodontist zal dan beoordelen of er al een behandeling nodig is. Orthodontiepraktijk Almelo is uw beugel specialist in Almelo en omstreken (Aadorp, Wierden, Borne, Vriezenveen, Hengelo, Enter, Rijssen, Nijverdal, Zenderen, Delden) voor orthodontie bij kinderen.

orthodontist werkwijze stap 3

Onzichtbare beugel voor kinderen

Tegenwoordig is het ook voor kinderen mogelijk om een behandeling te starten met onzichtbare beugels. Dit is een speciale Invisialign behandeling voor kinderen.

Nieuwe ontwikkelingen en technieken maken het zelfs mogelijk om met een Invisalign beugel een grote overbeet bij kinderen te behandelen.

Orthodontist Matthew Wiranto is een gecertificeerd Invisalign Teen behandelaar. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ONZICHTBARE BEUGELS – INVISALIGN

Inschrijven

Wilt u weten wat een beugelbehandeling voor u kan doen? Schrijf u in voor een eerste consult met orthodontist Matthew Wiranto.